POLITIKA | Novembar 17, 2022

Haris Šabanović o Konakoviću: To je kralj obmane i najneiskreniji političar u državi!

Povodom današnje izjave Elmedina Konakovića kako je koalicija Osmorke s HDZ-om već "gotova stvar" te kako SDA "neće imati ruku" putem fejsbuka reagovao je Haris Šabanović, predsjednik AM SDA i novi federalni zastupnik. Njegovu izjavu prenosimo u tekstu

Haris Šabanović o Konakoviću: To je kralj obmane i najneiskreniji političar u državi!

Povodom današnje izjave Elmedina Konakovića kako je koalicija Osmorke s HDZ-om već "gotova stvar" te kako SDA "neće imati ruku" putem fejsbuka reagovao je Haris Šabanović, predsjednik AM SDA i novi federalni zastupnik. Njegovu izjavu prenosimo u tekstu:

Kralj obmane, šef osmorke (šestorke, trojke, jedanaestorke)

Nekoliko puta sam argumentirano odgovarao na laži koje u medijski prostor iznosi vjerovatno najneiskreniji političar u Bosni i Hercegovini, miljenik ambasada, vječni (o)pozicionar. S nelagodom sam doživljavao i nikad nisam odobravao pogrdne komentare upućene njemu, nazivanje gavrilom, adžijom i sl, to je nešto što nije blisko mom habitusu, iako frustraciju iole upućenijih ljudi prema njemu razumijem. Zabavljač širih narodnih masa, propali direktor najvećeg BH košarkaškog kluba, uzeo si je za pravo da je moralna vertikala i lider u Bosnjaka, osim što baš i nema glasova da bi bio lider nečega, a kamoli Bošnjaka.

Zadnjih dana je dotični gospodin u svim medijima, postao je pored šefa i PR osmorke. Nikšića skoro nigdje, Forto poneki izlet, a ostale lidere osmorke vješto skrivaju od mikrofona i medija. Kada prođete što bi se reklo “po terenu” vidite njegovu međunarodnu prethodnicu i njega koji ide za njima. Priča nam Dino K o zavrtanjima ruka, režimu, a to on radi po terenu. Ponude, vise nego izdašne. Naravno, on to u javnosti kaže da to SDA radi, zaboravljajući da kad prst uperite u nekog, ostala 4 prsta su uperena u vas. Pitajte ljude “sa terena” šta trpe od prehrabre i prečasne osmorke, ucjene, prijetnje, izdašne ponude. Laže za dom naroda, priča o nekim fiktivnim rukama, računajući sebe kao lidera svega onoga što mu ostali donesu za sto. SDA je u poziciji, da sama formira većinu u klubu Bosnjaka u Domu naroda FBiH. Dzaba osmorka, 20-orka, 70-orka, opet manje od SDA. Koji debakl. 

Pitajte ovog gospodina šta je obecao HDZ-u, kakvi programi kakvi bakrači