SPORT | Januar 26, 2022

Mogu li futsaleri Bosne i Hercegovine protiv favorizovane Gruzije ispisati još jednu historijsku stranicu bosanskohercegovačkog sporta?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u meču sa favoritom Gruzijom tražiti svoje prve bodove na prvenstvu i općenito na velikim takmičenjima, što će povećati šanse da u posljednjem kolu grupne faze, nakon susreta sa Azerbejdžanom, osiguramo veliki plasman u četvrtinu finala.

Mogu li futsaleri Bosne i Hercegovine protiv favorizovane Gruzije ispisati još jednu historijsku stranicu bosanskohercegovačkog sporta?
Nakon poraza od reprezentacije Španije rezultatom 5-1 u prvom kolu Evropskog prvenstva u futsalu, reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će nastaviti svoj put na prvenstvu utakmicom protiv favorizovane reprezentacije Gruzije.

Uprkos porazu u prvom kolu, može se reći kako je naš tim ostavio solidan dojam, s obzirom da se radilo o prvoj - historijskoj i premijernoj utakmici na velikim takmičenjima, i to ni manje ni više nego protiv prvog favorita takmičenja, reprezentacije Španije.

U drugom susretu prvog kola, u našoj grupi, reprezentacija Gruzije savladala je Azerbejdžan i tako sebi povećala šanse za prolazak u drugi krug takmičenja, odnosno u četvrtinu finala. Radi se potentnoj i kvalitetnoj reprezentaciji, poprilično uigranoj, i sa nekoliko naturalizovanih Brazilaca u timu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u meču sa favoritom Gruzijom tražiti svoje prve bodove na prvenstvu i općenito na velikim takmičenjima, što će povećati šanse da u posljednjem kolu grupne faze, nakon susreta sa Azerbejdžanom, osiguramo veliki plasman u četvrtinu finala. Imamo pravo da sanjamo, jer su nam povod za to dali naši reprezentativci odličnom igrom u posljednjih nekoliko godina, čija je kruna plasman na Evropsko prvenstvo.