POLITIKA | Novembar 15, 2022

Opozicija u RS-u odbila rukovanje s članovima CIK-a, oni napustili Narodnu skupštinu

Članovi Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović i Jovan Kalaba napustili su Narodnu skupštinu RS-a nakon što im je saopćeno da se opozicionari neće rukovati s njima prilikom dodjele certifikata

Opozicija u RS-u odbila rukovanje s članovima CIK-a, oni napustili Narodnu skupštinu

Članovi Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović i Jovan Kalaba napustili su Narodnu skupštinu RS-a nakon što im je saopćeno da se opozicionari neće rukovati s njima prilikom dodjele certifikata.

Poslanici iz redova opozicije (PDP i SDS) su ranije danas preuzeli certifikate u stručnoj službi Narodne skupštine RS-a.

Danas u 12 sati je zakazana konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, (NSRS) novog, jedanaestog saziva, zakazana je za danas u Banjoj Luci.

Na konstitutivnoj sjednici NSRS zakletvu će položiti novoizabrani poslanici, te predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i novoizabrani potpredsjednici RS-a Davor Pranjić i Ćamil Duraković.

Kako je Klix.ba jučer pisao, članovi CIK-a nisu dobili poziv za konstitutivnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH jer bi ih, kako saznajemo, dočekao sličan scenario.

Iz CIK-a je danas saopćeno da se ipak nadaju da će njihovi članovi dobiti poziv za konstituirajuću sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH, jer je to uvijek bila praksa.