POLITIKA | Juni 21, 2022

Vijećnik SDA u Čapljini Dženis Veledar održao lekciju politikantima iz mostarskog NiP-a

Vijećnik SDA u Čapljini Dženis Veledar održao lekciju politikantima iz mostarskog NiP-a

Nakon što su na svojoj službenoj facebook stranici iz mostarskog ogranka stranke “Narod i Pravda” optužili i vijećnike SDA za izdaju te postavljanje neustavnog grba Grada Čapljine na kuće, zgrade i trgove, iako su upravo vijećnici SDA jedini reagovali na ove provokacije HDZ-a. Jeftina želja za populizmom i prikupljanjem poena obila se o glavu politikantima iz mostarskog NiP-a nakon što ih je u potpunosti raskrinkao i održao lekciju vijećnik SDA i predsjednik Asocijacije mladih SDA Čapljina Dženis Veledar, čiji komentar prenosimo u cjelosti:

Gospodo iz Narod i Pravda Mostar .

Očito je da se u vašem saopštenju radi o jeftinom predizbornom populizmu.

Pošto ste Vi i rukovodstvo Vaše stranke okupirani jednim kantonom ne čudi me ovolika količina neinformisanosti kada je u pitanju naš Grad. Ovdje ste iznijeli niz neistina iz Vašeg neznanja, dužnost mi je da Vas upoznam o neustavnom grbu Grada i ostalim obilježjima.

Apelacijom kadrova SDA 1999.godine grb tada Općine Čapljina i Dan Općine su proglašeni NEUSTAVNIM i izbačeni iz Statuta.

Borba kadrova SDA protiv upotrebljavanja neustavnih obilježja u kontinuitetu traje od 1999.godine do danas. 

Da se bavite ozbiljnim političkim radom informisali bi se o radu Bošnjaka u Gradskom Vijeću Čapljina, i trenutnoj situaciji na terenu gdje je pokrenuto niz pravnih aktivnosti.

Nije mi u interesu bilo kakvo prepucavanje ali zbog vaše laži dužnost mi je reagovati.

Srdačan pozdrav!