VIJESTI | Juli 4, 2023

Izložba ilustracija o genocidu u Srebrenici u Kulturnom centru Mostar Sjever

U sklopu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, JU Kulturni centar Mostar Sjever zajedno sa BKC Alija Izetbegović"Kalesija i BZK PREPOROD- regionalno društvo Hercegovina organizuje Izložbu ilustracija autora Admira Delića, koja će biti otvorena u petak, 7.jula 2023. godine, s početkom u 19:30 sati u Kulturnom centru Mostar Sjever na Potocima.

Izložba ilustracija o genocidu u Srebrenici u Kulturnom centru Mostar Sjever

U sklopu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, JU Kulturni centar Mostar Sjever zajedno sa BKC "Alija Izetbegović" Kalesija i BZK "PREPOROD" - regionalno društvo Hercegovina organizuje Izložbu ilustracija autora Admira Delića, koja će biti otvorena u petak, 7.jula 2023. godine, s početkom u 19:30 sati u Kulturnom centru Mostar Sjever na Potocima.

Izložba ilustracija autora Admira Delića ilustrativan je prikaz dešavanja, stvari, likova i poveznica koje se odnose na genocid u Srebrenici, a ovakav programski sadržaj u Kulturnom centru Mostar Sjever kontinuitet je aktivnosti na razvijanju kulture sjećanja, posebno u pogledu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, a podsjećamo da ova ustanova ima potpisan i Memorandum o saradnji sa Memorijalnim centrom Srebrenica Potočari, a posebno je zadovoljstvo sada ostvariti produktivnu saradnju sa BZK "PREPOROD" - regionalni odbor Hercegovina, kao i sa BKC "Alija Izetbegović" Kalesija.

Izložba je otvorenog tipa i dobrodošli su svi zainteresovani građani, kao i predstavnici medija.