VIJESTI | Avgust 15, 2023

Refik Lendo poručio veteranima VRS-a: Imate samo jedan izbor, da poštujete institucije države Bosne i Hercegovinu

Potpredsjednik SDA i Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo obratio se javnosti putem svog fejsbuk navoda povodom izjave penzionisanih generala i veterana VRS-a da će doći da brane Srbe i RS u Sarajevu.

Refik Lendo poručio veteranima VRS-a: Imate samo jedan izbor, da poštujete institucije države Bosne i Hercegovinu

"Ako dođu u Sarajevo i ako im se dozvoli da tamo brane RS i Milorada Dodika, onda general Lendo izlazi i traži odobrenje da izvede penzionirane komandante i generale Armije Republike BiH da brane Bosnu i Hercegovinu i njene heroje.
Ako nije vaša, onda budite sigurni da nije ni naša borba završena za Bosnu i Hercegovinu. Mi ćemo stati na branik i vama poručiti da dalje, ni vi ni Dodik nećete moći rušiti državu Bosnu i Hercegovinu. 


Institucije BiH - Sud i Tužilaštvo nisu neprijatelji građana Bosne i Hercegovine, ali trebaju i moraju procesuirati svakog ko ugrožava Ustavni poredak naše domovine BiH.
Ja vam poručujem da imate samo jedan izbor, a to je da poštujete intitucije BiH jer za državu BiH mnogi su dali svoje živote.


Sarajevska čaršija i mnoge druge su krvarile i branile svoju državu BiH i budite sigurni da vam neće dozvoliti da vašu “slobodarsku tradiciju” sprovodite na teritoriji BiH.
Vaše udruženje pod nazivom ”Čast otadžbine” je sastavljeno od oficira koji su činili ratne zločine i koji se kriju od suda i tužilaštva BiH i ovo je prilika da budu uhapšeni i procesuirani od institucija BiH."


Poručio je Refik Lendo.