POLITIKA | Januar 6, 2022

Raskol između SDP-a i Naše stranke u Mostaru: Zalihić optužio vijećnicu NS-a za podršku HDZ-u

Predsjednik mostarskog SDP-a, Arman Zalihić, danas je u jednoj objavi na društvenoj mreži Facebook uputio kritike na račun Naše Stranke, a vijećnicu Bošku Ćavar optužio za podršku HDZ-u i SNSD-u.

Raskol između SDP-a i Naše stranke u Mostaru: Zalihić optužio vijećnicu NS-a za podršku HDZ-u

Predsjednik mostarskog SDP-a, Arman Zalihić, danas je u jednoj objavi na društvenoj mreži Facebook uputio kritike na račun Naše stranke, a vijećnicu Bošku Ćavar optužio za podršku HDZ-u i SNSD-u. Izrevoltirani Zalihić napisao je: 

" Ovi što mlate praznu slamu da su samo oni opozicija jer jedini nisu podržali sporazum Grada Mostara i Vlade HNK treba da znaju: Zakon o izvršnom postupku predviđa samo 0,3% proračunskih sredstava za isplatu sudskih izvršnih rješenja. Zbog ove odredbe nije moguće blokirati račune kantona i izvršiti potraživanja, već sukladno Zakonu povjeritelji ostvaruju svoja novčana potraživanja redom kojim su dobili presudu. Svjedoci smo da uposlenici MUP-a i prosvjetni radnici isplate tužbi čekaju i do 10 godina, pa možemo samo nagađati za koliko desetljeća bi Grad Mostar došao na red. Činjenice je da se radi o javnom novcu naših građana u kojem god proračunu bio, činjenica je da Mostar ovim dugoročno rješava problem naplate prihoda od imovine i činjenica je da se ovim novac građana stavlja u društvenu funkciju."

Zalihić je kraći tekst završio prozivkom na račun vijećnice Naše stranke u Gradskom vijeću grada Mostara, Boške Čavar, aludirajući na postojeće sumnje da je gospođa Ćavar zapravo "HDZ-ov igrač" u redovima Naše stranke. 

"Vijećnica Ćavar treba da nam kaže da li je njezin glas kandidatu HDZ-a definitivna potvrde teze da će uvijek stati uz HDZ i SNSD kad im zatreba." kazao je Arman Zalihić.